Animasjonsfilminteresserte som kunne tenke seg å hjelpe til med å avholde Bergen Animation Festival (BAF) fremover, oppfordres til å melde sin interesse! 

Vi arbeider for tiden med å konstituere et nytt interimstyre. Endelig kontaktinfo og navn på de ulike ansvarshavende i den nye festivalledelsen vil bli lagt ut her på denne nettsiden etter hvert.

Alle er velkomne til å bidra

Da BAF ble arrangert i perioden 2008 – 2010 besto festivalledelsen av bl.a programsjef Geir Ørnholt, kortfilmansvarlig Anette Sannes Knutsen og festivalsjef Aksel Kielland.

Studentene i Bergen var sterkt representert blant de mange frivillige og engasjerte som avholdt Bergen Animation Festival de første årene. Vi regner med at også videre fremover vil det være ungdommer og unge voksne fra skole- og studentmiljøer som vil være særlig begeistrede for å kunne bli med og dra i gang festivalen igjen.

Likevel understreker vi at ALLE herved inviteres og er velkomne til å delta på BAF! Både som publikummere, men også som frivillige medarbeidere og støttespillere! Vi vil trenge mange ledige og ivrige dugnadshender både foran og under selve festivalen for å sikre at arrangementet går smidig og knirkefritt.

Vi kommer til å la en egen arbeidsgruppe med frivillige ta seg av de fleste praktiske arrangementene foran festivalen. Kanskje DU er en av dem som kan bidra her..??

HVA kan DU bidra med?

Under selve festivalen trenger vi en rekke alt-mulig-folk som kan løse de utallige, praktiske oppgavene foran og under filmvisningene. Det trengs folk til servering, billetthåndtering, logistikk, rydding, plakatproduksjon og -opphenging, internettarbeider/ markedsføring på sosiale medier (inkl oppdatere DENNE nettsiden!), ja, generelt servicearbeid.

I god tid foran festivalen trenger vi språkkyndige medhjelpere til å kommunisere elektronisk og delvis telefonisk med filmstudio-folk i utlandet, både Europa, USA, Kina og Japan.

Kina har de siste årene bygget opp verdens største og mest avanserte filmstudio, med gigantiske kulisser og rekvisitter. Her skal mange titalls storfilmer spilles inn hvert år framover. Filmene skal koste milliarder å produsere, blir å ha kjente Hollywood-skuespillere i hovedrollene som trekkplastere, og planen er å distribuere disse filmene til kinosaler over hele verden etterpå.
I tillegg til mange tusen statister medvirkende i de fleste av disse storfilmene, så akter kineserne også å bygge opp verdens mest avanserte animasjonsteknologi og -miljø tilknyttet sin nye, internasjonale filmby; Quingdao Oriental Movie Metropolis.

BAF ønsker å invitere noen av filmskaperne derfra til å komme til oss å fortelle og vise eksempler på hva de holder på med for tiden – og hva verden kan forvente fra disse produksjonene framover.

Så hvis DU er en filminteressert, frivillig medarbeider som behersker engelsk og kanskje også kinesisk godt, så har vi veldig lyst til å få hjelp fra DEG til å kommunisere opp mot dette miljøet og tilrettelegge for en sponset tur til Bergen for rette gjesten(e)!

Initiativtakerne bak nye Bergen Animation Festival er veldig bevisste på økonomi. Det blir svært viktig framover å sikre festivalen en solid, økonomisk plattform.
Derfor er vi svært interesserte i å knytte til oss animasjonsfilminteresserte folk som kanskje allerede jobber innen markedsføring, reklamesalg og sponsorarbeid. Kanskje DU har rette driven og/ eller forbindelsene hos næringsliv og offentlige fond til lettere å kunne hente ut støtte til den nye festival-tradisjonen vi nå skal gjenopplive i Bergen..?

Som sagt; ALLE er hjertlig velkomne til å bidra med tid, innsatsvilje og andre ressurser for å sikre gjennomføringen av Bergen Animation Festival (BAF) !

Privacy Policy