Kommende BAF – Bergen Animation Festival – planlegges å inneholde over 100 animasjonsfilmer som skal vises på kinolerret, spennende foredrag om siste tids utvikling, amatørkonkurranse for kortfilmer – og en egen work-shop med opplæring i hvordan raskt og enkelt lage dine egne animasjonsfilmer!

Filmpremierer

Som ved tidligere anledninger vi har arrangert BAF, så blir vi også denne gangen å plukke med oss flotte animasjonsfilmer fra de internasjonale filmfestivalene i Cannes, Tribeca, Berlin og andre steder.

De fleste av disse filmene vil bli vist på norsk kinolerret for aller første gang under BAF. Noen få har kanskje allerede vært offentlig vist andre steder, men er filmen gode nok, kommer de også på programmet vårt!

Reklamefilmer

Enten vi liker å se reklamefilmer eller ei, så kommer vi ikke forbi det faktum at noen av verdens beste – og dyreste – animasjonsproduksjoner faktisk er laget av reklamebyråer for å selge et produkt eller tjeneste!

Mange av verdens beste, animerte reklamefilmer vil vanligvis aldri bli vist her til lands, fordi produktene kanskje kun har relevanse for og er i salg i andre, utenlandske markeder.

Vi har samlet et knippe av de beste, nyere reklamefilmene fra hele verden og presenterer dem for dere under kommende BAF.

Youtube-filmer mm.

Internett generelt og youtube.com spesielt blir stadig større og viktigere for distribusjon og offentliggjøring av filmsnutter, kortfilmer og hele spillefilmer og dokumentarer mm.

Vi gjør et dypdykk på nettet og viser noen av de beste og artigste animasjonsfilmene som er lagt ut på internett. Her blir det en herlig blanding av både amatørfilmer og profesjonelle produksjoner.

BAF blir å ta hensyn til opphavsrettighetsbeskyttet materiale.

Kortfilm-konkurranse

Kortfilmkonkurransen vår blir en av hovedattraksjonene våre under kommende utgave av Bergen Animation Festival. Særlig barn og unge oppfordres til å delta og slippe løs lekelysten i seg!

Det vanker flotte premier til de beste og mest publikums-populære bidragene!

Se egen informasjonsside her inne på nettsiden vår med flere opplysninger om animasjonsfilm-konkurransen. Meld deg på da vel!

Film-workshop

I forkant av, og under selve festivalen, inviterer vi særlig barn og unge til å delta på kurs og praktisk workshop i produksjon av egne animasjonsfilmer.

Vi kommer til ha flinke kursholdere som demonstrerer hvordan vi med enkle hjelpemidler som mobiltelefon, nettbrett og ofte et gratisprogram fra nettet, kan lage svært flotte animasjonsfilmer på kort tid.

Kurslederne sier de skal forklare alt på en så enkel måte at selv far og mor forstår!

Utstilling : stillbilder og illustrasjoner

Det arbeides med å sette sammen en utstilling av tegninger, stillbilder og andre orginalarbeider fra fra kjente norske og utenlandske animasjonsfilmer. Kanskje noen av kunstnerene også kommer på besøk til oss…?

Hvis opphavsmennene selv er interessert i det, blir det anledning for publikum å kjøpe enkelte av de utstilte arbeidene under BAF.

Utenlandske foredragsholdere

Vi kommer til å invitere animasjonsfilmskapere fra Japan, Kina, USA og ute i Europa. De blir å ha foredrag for aller interesserte festivaldeltakere under BAF om hva deres studioer holder på med for tiden – og hva vi publikummere kan vente oss i nærmeste tiden fremover. Vi håper de kan ta med seg og vise oss hittil ukjente klipp fra animasjonsfilmer fortsatt under produksjon.

Flere detaljer, konkrete navn på utstillere og filmene i programmet osv offentligjøres på nettsidene våre her inne når tiden nærmer seg.

Det samme gjelder endelige datoer og klokkesletter for progampostene under kommende Bergen Animation Festival.

Vel møtt!

Privacy Policy