Vær med og vinn flotte premier !!

Amatør-kortfilmkonkurranse

Et av de programpunktene under førstkommende Bergen Animation Festival vi i arrangementkomiteen gleder oss aller mest til, er å invitere til en Kortfilmkonkurranse for alle glade amatører der ute! Det blir flotte premier, samt heder og ære for ALLE bidragene som juryen plukker ut til å tevle i finalen!

Nesten alle kan delta

Vi ønsker en åpen og fair konkurranse, hvor alle skal ha like gode vinnermuligheter. Profesjonelle får derfor sin egen kategori. Det vil si folk som jobber med filmmedium til daglig; inklusive reklameprodusenter.

Hovedsaklig ser vi for oss animasjonsbidrag fra barn, skoleelever og studenter. Filmene må vare i minimum 60 sekunder, og maks 15 minutter.

Filmen må fremstå som animert. Så hvis man f.eks filmer noen barn som finner en magisk tryllepinne i skogen, så kan godt barna være skuespillere som er filmet med kamera, mens trylle-effektene etc må være laget med animasjons-effekter.

Deltakerne har lov å stille med maks 3 ulike filmer hver.

Bergen Animation Festival forbeholder oss retten til å vise filmene vederlagsfritt på storskjerm under festivalen. På nettsidene våre må vi ha vi lov til å legge ut stillbilder og evt korte filmsnutter av konkurranse-bidragene vederlagsfritt. Dette for å reklamere for disse filmene og markedsføre konkurransen og avstemmingsresultatene spesielt og festivalen vår generelt.

Kategoriene

Det forventes at både animasjonsfilm-bidragene til konkurransen holder forskjellig mål, samt at deltakerne (les: filmskaperne) har høyst ulike bakgrunner og forutsetninger.

Dette tar vi hensyn til når vi nå deler opp Kortfilm-konkurransen under Bergen Animation Festival i følgende, ulike kategorier :

  1. Barnehage-alder på filmskaperne
  2. Barneskole-alder på dem som har lager filmen
  3. Ungdomsskole-nivå hos filmskaperne
  4. Åpen klasse : her kan alle stille, uansett alder (også voksne)
  5. PROFF film : eventuelle bidrag fra folk som er utdannet i/ jobber med film
  6. LEGO-film : åpen for alle; må være basert på legoklosser og -figurer gjennom stop-motion produksjon, eller animerte figurer og illustrasjoner basert på Lego-universet

Jada, hvis dere lurer : det er lov å få hjelp av eldre og voksne til å ferdigstille filmen, selv om du er barn sjøl…

Vinn flotte premier!

Arrangementskomiteen er i dialog med næringslivet om sponsing av premier til denne konkuransen. Alle detaljene er ikke klare enda, men vil bli offentliggjort her inne på nettsidene våre i god tid før konkurransen åpner.

Premiene vil bl.a bestå av byggesett med LEGO-klosser, digitale film-kameraer, kamerastativer, ekstra minnebrikker til kameraer, gavekort til bruk på iTunes og andre i programbutikker, smartmobiltelefoner med kameraer og nettbrett med innebygget kamera!

Juryens medlemmer

Juryen til Kortfilmkonkurransen vår kommer til å bestå av folk fra BAF, sammen med media-lærere/ profesjonelle film-instruktører, reklame- og mediafolk og filmstudenter.
Det er likevel verdt å merke seg at juryen KUN skal velge ut hvilke filmer som blir finalister! Under det offisielle programmet til førstkommende Bergen Animation festival satser vi på å vise et par-tre utfordrere i hver kategori, for så å la kinopublikummet – dere tilskuere der nede i salen – stemme over hvilken dere likte best innenfor hver kategori !

Påmeldingsfrist

Kortfilmkonkurranse-juryen må motta ditt bidrag på en CD-ROM, DVD eller minnepinne senest en måned før Bergen Animation Festival arrangeres neste gang. Dette er for å få tid til å se gjennom alle bidragene, opp til flere ganger, og rekke å diskutere og vurdere dem grundig opp mot hverandre.

Vi ber om at dere IKKE prøver å sende oss store filmer via epost eller gjennom fildelingstjeneste. Juryen må ha filmbidragene fysisk i hende og ikke kun tilgjengelig via f.eks streaming via en nettside.

For ordens skyld understreker vi avslutningsvis : dere som har laget filmene til konkurransen beholder alle rettigheter og inntektsmuligheter fra filmene deres!

Privacy Policy